Näin toimii Hyrian uusi ravintolamaailma – Ideoita haettu Barcelonasta saakka

Hyvinkään Kauppalankatu 16:een kohoaa Hyvinkään asiakasmäärältään suurin ja nykyaikaisin toisen asteen oppimis- ja valmennusympäristö. Syksyllä 2021 käyttöönotettavaan rakennukseen valmistuu useiden alojen opiskelijoiden sekä työntekijöiden käyttämiä tiloja kuten moderni Ruokkis- ja A la carte -ravintolat. Molemmat ravintolat pyöritetään samasta keittiökonseptista.

Uudessa keittiökonseptissa korostuvat yhteistyö ja tiimityötaidot, sillä ruoan valmistus jakautuu jopa neljään keittiöön. Suunnittelutyössä on ollut mukana matkailu-, ravintola- ja catering-alan ammatillinen ohjaaja Mika Huovinen.

-Koko suunnittelutyön pohjana on ollut luoda mahdollisimman hyvä opetuskeittiö, jossa on mahdollista opetella tämän päivän ravintolaruuan tekniikoita, Huovinen kertoo.

Uusien tilojen on tarkoitus inspiroida tulevia alan ammattilaisia mahdollistamalla heille haastavienkin ruuanvalmistustekniikoiden harjoittelu.

-Kaikki lähtee kuitenkin hyvästä perusosaamisesta, Huovinen toteaa.

Vaikutteita uuteen keittiökonseptiin on haettu erityisesti ravintoloista ja muista opetusravintoloista. Huovinen on itse etsinyt vaikutteita ulkomailta asti.

-Olin muutama vuosi sitten Barcelonassa paikallisessa ravintolakoulussa kaksi viikkoa työvaihdossa. Sieltä tuli myös paljon ideoita tähän kokonaisuuteen, Huovinen kertoo.

Kauppalankadusta kasvaa valmistuttuaan liiketoiminta-, taide-, palvelu- ja matkailu- sekä turva- ja hoiva-alojen kampus. Tämänhetkisen arvion mukaan opiskelijat pääsevät nauttimaan tiloista syyskuussa 2021.

Barcelonalaiskoulun opetuskeittiön sali.