Uudisrakennus Kauppalankadulle

Hyrian edustajat ovat keskustelleet Hyvinkään kaupungin kanssa tontin vuokraamisesta Kauppalankatu 16:sta. Kaupungin kehittämisjaosto päättää tontin vuokraamisesta 20.5. Jos päätös on myönteinen, Hyria rakentaa tontille uuden rakennuksen. Tontille on mahdollisuus rakentaa enintään 2500-neliöinen rakennus.

Alustavien suunnitelmien mukaan ensimmäiseen kerrokseen tulee ravintola ja keittiö sekä W&T Hyrinä. Parturi-kampaamon ja kosmetologien palveluja oppilastöinä tarjoava Hyrinä toimii tällä hetkellä Ahjonkadulla vuokratiloissa, joista on tarkoitus luopua. Uudisrakennukseen tulee myös muita toimintoja, jotka varmistuvat myöhemmin.

Tarkoitus on rakentaa ensin uudisrakennus ja sen valmistuttua saneerata Hyrian Kauppalankatu 18:sta sijaitseva vanha rakennus. Uusi rakennus toimii väistötilana vanhan rakennuksen saneerauksen ajan. Vanhasta rakennuksesta puretaan kevyet väliseinät ja järjestetään tilat uudelleen. Tavoitteena on rakentaa avoin oppimisympäristö.

Talotekniikka uudistetaan, koska nykyinen on tullut käyttöikänsä päähän. Julkisivua muutetaan nykyaikaisemmaksi. Ikkunoiden paikkoja vaihdetaan, värimaailmaa muutetaan rauhallisemmaksi ja sisäänkäyntiä modernisoidaan.

Hyrian hallitus käsittelee hankesuunnitelmaa ja kustannuksia 11.6. Rakentajakonsultin kilpailutuksessa tarjouksia tuli yhdeksän. Valinta tehdään lähiviikkojen aikana. Rakentajakonsultiksi valittu järjestää hankkeeseen projektipäällikön, LVI-valvojan, rakennustöiden valvojan ja sähkötöiden valvojan. Heistä muodostuu projektiryhmä, joka vetää ensin suunnittelua ja sen jälkeen ohjaa rakentamista. Päätöksenteko on Hyrian vastuulla.

Tämän hetken näkemys on, että suunnittelutyö on valmis keväällä 2020 ja rakentamaan päästään 2020 syksyllä. Näin ollen uudisrakennus valmistuisi vuonna 2021 ja vanhan osan saneeraus 2022.

Katri Leskinen

toimitilapäällikkö