Kauppalankadun uudisrakennuksen peruskiveen valettiin aikakapseli: Teräslieriöön talletettiin monta opiskelijoiden elämää koskettavaa esinettä – ja viesti

Mopon kaasari, kännykkä, nappikuulokkeet, käsidesi, kasvosuojus, päivän Aamuposti ja rakennuksen piirustukset sekä opiskelijoiden viesti. Nämä asiat talletettiin aikakapselissa Kauppalankadun uudisrakennuksen peruskiveen keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa.

-Tuleville sukupolville mahdollisesti löydettäväksi, totesi tilaisuutta juontanut Hyrian päävalmentaja Jenniina Bies-Wikgren.

Koronan takia keskiviikon tilaisuus striimattiin verkkoon Hyrian media-alan opiskelijoiden toimesta ja paikanpäällä läsnä oli vain muutama kutsuvieras, opiskelijoiden edustajat ja Hyrian sekä rakentaja Peabin edustajia.

-Hienoa olla täällä. Lopulta päästään näkemään, miten suunnitelma muuttuu todeksi. Kiinteistöstrategia on koko Hyrian historian suurin taloudellinen satsaus, ja Kauppalankadun kampus sen suurin yksittäinen kohde. Eli meille tämä on todella merkittävä asia. Itselleni tämä on enemmän kuin pelkkä uudisrakennus. Tässä tehdään kampusta, joka muuttaa toimintatapoja ja mahdollistaa laadukkaammat oheispalvelut, totesi Hyrian hallituksen puheenjohtaja Pentti Puhakka tilaisuuden aluksi.

Peabin aluejohtaja Marko Rinkinen näki rakennushankkeella olevan hienot tavoitteet sekä rakennusteknisesti että opetuksellisesti.

-Hanke on erittäin merkittävä, Hyrian lippulaiva. Valmistuttuaan tämä tulee olemaan asiakasmäärältään Hyvinkään suurin ja nykyaikaisin toisen asteen oppimis- ja valmennusympäristö. Hanke on myös meille merkittävä, ja jatkumoa Hyvinkäällä tapahtuvalle rakennustoiminnalle. Hyrian hankkeen toteuttamisessa tulemme varmasti saavuttamaan sille asetetut tavoitteet eli oleellisimpana niistä nykyaikaiset, terveelliset ja turvalliset oppimistilat, joiden ansiosta kyetään vastaamaan työelämän tarpeisiin.

Aikakapseli, jonka päällä on laastia.

Aikakapselin peruskiveen asettelivat Hyrian liiketoiminnan perustutkinnon merkonomiopiskelijat Eero Isotalo ja Joel Karvonen.

-Ekologiset asiat ovat todella paljon pinnalla ja kierrätys, miten paljon merissä on roskaa ja varsinkin muoviroskaa. Mikromuovikin puhuttaa ja miten sitä on kaloissa ja pääsee ihmisten elimistöön, että miten se sitten vaikuttaa ihmisiin, tuleeko enemmän sairauksia, kun aivot on täynnä muovia… Korona pilasi monta asiaa vuonna 2020, esim. festivaalit, keikat, matkustelut yms. Suosituin festivaali oli Weekend, ja kaikki odottivat sen tuloa, kuului opiskelijoiden aikakapseliin talletettu viesti, jonka Karvonen ja Isotalo lukivat tilaisuudessa.