Kauppalankatu 16:n rakennustyöt etenevät – Katso kuvat portaikosta nyt ja valmiina

Hyrian Kauppalankatu 16:een nousevassa kampusrakennuksessa tehdään parhaillaan sisäpintoja. Rakennuksen avarissa sisätiloissa käytetään julkisivussakin suuressa roolissa olevaa puuta. Inspiraatiota ilmeeseen on saatu Kurikasta.

Kauppalankatu 16:een syksyllä valmistuvan uudisrakennuksen ilmeestä tulee suurten ikkunoiden ja korkean sisääntuloaulan ansiosta moderni ja valoisa. Rakennukseen on saatu inspiraatiota vuoden takaisesta reissusta koulutuskeskus Sedun Kurikan kampukselle, jonka on suunnitellut sama arkkitehtitoimisto.

Modernin ilmeen vastapainoksi rakennuksen sisätiloissa käytetään muun muassa puuta ja tekstiilimattoa tuomaan tiloihin pehmeyttä.

-Uuden rakennuksen sisäosiin on valittu samoja materiaaleja ja värejä kuin kampuksen toisessakin rakennuksessa, vaikka rakennukset ovat julkisivultaan hyvinkin erilaisia, kertoo toimitilapäällikkö Katri Leskinen.

Korkea sisääntuloaula vaatii hyvää akustiikkaa tilassa. Sisääntuloaulan katosta roikkuu ripustettua akustiikkalevyä, joka toimii myös koristeellisena osana. Leskinen toivoo, että alakerran sisääntuloaulaa ja tilausravintolaa voidaan käyttää myös iltatapahtumissa.

– Sisääntuloaulassa vain mielikuvitus on rajana, Leskinen paljastaa.

Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjäkokemus. Kauppalankatu 16:een on tulossa avoimia oppimisympäristöjä, aivan uudet opetuskeittiötilat ja Mac-luokka kuvankäsittelyyn. Lisäksi ylimmissä kerroksissa on tilat kuvataiteilijoille. Rakennuksen AV-suunnittelussa on kuunneltu myös käyttäjiä.

-Tavoitteena on luoda unelmien opetustilat, joissa viihtyvät sekä opiskelijat että henkilöstö ja opetus on parasta mahdollista.

Kattokorkeuteen kohonnut rakennus pysyy vielä muutamia viikkoja hupun alla piilossa.

Kauppalankadun kampuksesta kasvaa valmistuttuaan liiketoiminta-, taide-,  palvelu- ja matkailu- sekä turva- ja hoiva-alojen kampus. Tämänhetkisen arvion mukaan uudet opiskelijat pääsevät nauttimaan Kauppalankatu 16:sta tiloista syksyllä 2021.